23 Aralık 2008 Salı

PROJELER

1-YENİ BELEDİYE HİZMET BİNASI : M.Yaşar Çerci döneminde inşa edilen ,ünlü mimar Ahmet Vefik Alp'in projesini çizdiği devasa eser tamamlanmak üzere.
2-SÜMER PARK : 113 dönümlük sümer fabrıkaları işçi evlerinin yerine yapılan park şu an itibariyle tamamlanmış durumdadır.Açılşı yapılmayan parka Malatya Belediye Melisi Abdullah Gül parkı olarak değiştirmiştir.Ama geçtiğimiz günlerde ilimizi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül '' alişkanlikların değiştirilmesinin iyi olmadığını ,parkın eski adını yada Malatya'lı bir develt büyüğünün isminin verilmesinin daha uygun olacağını belirtti.
3-5 YILDIZLI OTELLER :a)Anemon Hotel : dedeman otelcilik şirketi tarafından inşaatına başlanılan otel Anemon şirketi tarafından alınarak 2009 yılının başında hizmete başlayacaktır.Beylerbeyi mevkiindedir. tel :0422 238 28 01
b) bezginler hotel : Malatya da cevre yolu mevkiinde üç yıldızlı otelleride bulunan Bezginler aş. şehir gösteren mevkiinde 5 yıldızlı otel inşaatı devam ediyor.Otel 2009 nisan ayında hizmete açılması planlanıyor.
c) Malatya Girişim Grubu : Sümerbank fabrikalarını alan bu grup fabrika alanına alışveriş merkezi ve 5 yıldızlı otel yapılacak.İnsaatlar devam ediyor
4 -İNÖNÜ KAPALI ÇARŞI DÜZENLEMESİ:Yapılan ihale il ekapalı çarşı üstü parke taşları değiştirilip cevre düzenlemsi yapılıyor.120 günde bitirilmesi hedefleniyor.
5 -MALATYA YENİ HAL BİNASI :Malatya Belediyesi'nce Yeşiltepe'de Galericiler Sitesi yanında yapılacak olan yeni Yaş Sebze ve Meyve Hali inşaat ihalesi yapıldı. en yüksek teklifi Meşe İnşaat Limited Şirketi ile Biçer İnşaat Limited Şirketi Ortak Grubu 8 milyon 485 bin YTL ile verdi.Bitim aşamasındadır.
5 -ESKİ HAL YERİNE ALIŞVERİŞ MERKEZİ :Hollandalı bir firmaya 51.5 trilyona satılan mevcut hal binasının, bu firmaca yıkılarak modern şehircilik anlayışına uygun alışveriş merkezi yapılacak.
6-- ÜNİVERSİTELER :Malatya özel gözde hastanesı onumuzdekı 5 yıl ıcerısinde özel üniversite kuracagını acıkladı.
Bunun yanında Ünlü müzik yapımcısı Malatyalı Şahin ÖZER'de Malatya'ya özel bir Üniversite kuracağını hatta işlemlere başlandığını açıkladı..
Bir başka Özel Üniversite kurma isteği de Turgut ÖZAL düşünce Derneği tarafından açıklandı..
6 -MALATYA KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ :Belediye İmar İşleri Müdürü Hamit Güneş, şu anda Kentsel Döşüm Projesi ile ilgili taslak projenin tamamlandığını, TOKİ evlerine 50 metre genişliğinde yol açma çalışmalarının devam ettiğini, projenin ilk etapta 2 bin dönümlük alanda uygulanacağını belirterek, Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Türkiye’de tek etap halinde uygulanan en büyük Kentsel Dönüşüm Projesi olduğunu söyledi.Başkan Akın, “Projenin uygulanmasına 2008 'in başından itibaren başlanacak.Kensel dönüşümle Beydağı yamaçları yeni Malatya'nın kurulacağı ve yeni bir Merkez olacak.
7 -ÇEVRE YOLU DÜZENLEMESİ :Mevcut iki şeritli yolun; tali yolları iptal edilerek geliş ve gidişler 1’i emniyet şeridi olmak üzere 4’er şeride çıkarılacağı ve yolun plentmix sıcak asfalt ile kaplanacağı ifade edildi.
8 - YENİ STAD PROJESİ :TOKİ ile yapılan anlaşmada İnönü Üniversitesi karşısındakı arazide yapılacak.Stad 25000 kişilik olacak.
9 -MAHMUT ÇALIK EĞİTİM KOMPLEKSİ :Atv ve Sabah Gazetelerini Alan Çalık Grubunun Kendi Memleketlerine yaptıkları Dev Eğitim Kopleksi İnşaatı devam Ediyor.Türkiye'de Başka bir örneği olmayan Türkiye'nin en büyük ve geniş kapsamlı Kompleksi bittiğinde Malatya Eğitimde söz sahibi bir İl olacaktır.Türkiye'de Ana Okulu,İlköğretim Okulu ve Lise Bölümleri ve Toplam 40.000 m2'lik bir alan üzerine kurulan Mahmut Çalık Eğitim Kompleksi 3 fazda tamamlanacak bir projedir. Ana ve ilköğretim okulları ile bir lisenin yer alacağı kompleks, kız ve erkek öğrenci yurtları, kapalı spor salonu, yemekhane, öğretmen lojmanı, yardımcı sosyal tesisleri ve genel amaçlı bir salonu da bünyesinde barındıracaktır. Projenin ilk fazının 2008 yılı sonu, tamamının ise 2010 yılında bitmesi planlanmaktadır.
10--SAHİ YOLU PROJESİ :Kömürhan Köprüsü'nden Tohma Köprüsü'ne kadar olan 140 kilometre kenar şeridi çizildiğini aktaran İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, "Öncelikle Kömürhan Köprüsü'nden Doğanyol ilçesine kıyı şeridinde sahil yolu açılması için çalışma yapmayı planlıyoruz. Hatta uzun vadede, Karakaya Baraj Gölü Malatya bölümünde kalan bütün sahil şerit yolu açmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
11--ŞEKER FABRİKASI ARAZİSİ :Hastane (tam teşekküllü ve 850 yatak kapasiteli) ve Sağlık Kampüsü yapılmak üzere toplam 200.000 M2'lik alan Sağlık Bakanlığı'na ,
Spor Tesisleri yapılmak üzere toplam 65.000 M''lik alan Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne
Diyanet hizmetlerinde kullanılmak üzere Şeker Camii yeri Diyanet İşleri Başkanlığına Tahsis edilmiştir.
12--YENİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI :proje aşamasında
13--YENİ MİLLİ EĞİTİM BİNASI :proje aşamasında
14--CEVRE YOLU SANAYİİ ALT GEÇİDİ : yapımı büyük oranda tamam lanmıstır.
15--KÜLTÜR VE KONGRE SARAYI :sümer park yanı dedekorkut parkı karşısı
16--İNONU STADYUMU YERİNE AVM PROJESİ : proje halinde..
17--KAYISI KENT TURİSTIK VE HEDİYELİK EŞYA MERKEZİ :Kayısı Kent Turistik ve Hediyelik Eşya Merkezi'nin finansman sorunun çözülmesiyle sözü edilen projenin hayata geçirileceğini ifade ettiler.
18--KANALBOYU PROJESİ :Çalışmalar devam ediyor ve yakında tamamlanacak.

Hiç yorum yok: